EHS’85 wint van ASVB

Geschreven door Ivo Bos EMMERSCHANS - EHS 85 trad daags voor Pasen aan tegen ASVB uit Blijham. Aan het begin van dit seizoen gaven de Schanskers een riante voorsprong uit handen en verloren in de laatste seconden met 5-4 tegen ASVB. EHS 85 had dus iets recht te zetten. De Emmerschansers begonnen voortvarend en hadden het overwicht in de eerste helft. De sporadische uitvallen van de gasten stokten op dertig meter van de goal van de teruggekeerde Jesper Katoen. Slechts enkele ongevaarlijke afzwaaiers waren de wapenfeiten van de gasten uit Blijham. Na goed twintig minuten was het een corner van Henri Teuben die met een snoekduik binnengekopt kon worden door captain Patrick Eberhard. Nog geen twee minuten daarna was het Teuben zelf die ook op het scorebord verscheen. Glendino Tromp kwam door over links en gaf een afgemeten voorzet op de pijlsnelle spits van EHS’85. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en tekende voor de 2-0. Dit was tevens de ruststand. Na rust was het meer van het zelfde. Als EHS’85 rond de 60ee minuut met 5-0 voor had gestaan, was dat zeer terecht geweest. Echter was het de Blijhamse keeper die zijn doel schoon hield met enkele puike reddingen. Kort daarop meende de scheidsrechter opzettelijk hands te zien nadat de bal vanaf een halve meter tegen de hand van een Schansker verdediger werd geschoten. Keeper Katoen werd gepasseerd en het werd 2-1. Daarna werd het een slordige wedstrijd van beide partijen. Een kwartier voor tijd kreeg ASVB een vrije bal op twintig meter. Deze werd vakkundig en knetter hard onderkant lat tegen de touwen gejast. Het was 2-2 en een deceptie leek in de maak voor EHS’85. Maar het rechtte de rug en gaf nog eenmaal flink gas in de slotfase. Barberdrej Alilovic werd diep gestuurd en in eerste instantie leek zijn kans verkeken toen hij op de keeper stuitte. Maar hij herstelde zich en bezorgde de bal bij de zeer ongelukkig spelende Teuben. Toch maakte hij zijn tweede van de wedstrijd en zijn 21e van dit seizoen. Eindstand 3-2 en de drie punten blijven op Schans. Volgende week zaterdag(!) om 17:00 uur komt buurman Weerdinge op bezoek op sportpark Emmerschans. Na de wedstrijd zal er een groot feest zijn met zangers Robin Mink en Harm Spang. Zorg dat je er bij bent! (zie ook het fotoboek)