SVBO de kansen, WKE de punten

BARGER OOSTERVELD - WKE'16 deed vandaag op een door regen en wind geteisterde sportpark aan de Parkstraat in Barger Oosterveld uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen SVBO met 2-1 te winnen. De omstandigheden waren vanmiddag guur in Barger-Oosterveld, maar de thuisclub ging daar wel het beste mee om en kwam al na vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong. WKE'16-doelman Wim Kok liet een afstandsschot los en Twan Waidijk kon de rebound eenvoudig binnen tikken. 1-0. Het duurde even voordat WKE zich herstelde van de tegenslag en Florian Zeqiri zijn schot langs het doel van SVBO-doelman Lennon Ebeltjes zag verdwijnen. Vijftien minuten later was het wel raak voor WKE. Bij een voorzet vanaf links was het Djairo Fik die net even sneller dan doelman Ebeltjes reageerde om de 1-1 binnen te koppen. Even later kon Ebeltjes ook een voorzet niet goed wegwerken en afvallende bal vanaf de lat door Daan van Dijk werd binnengekopt. 1-2. Aan de andere kant was doelman Wim Kok attent op inzetten van Joris Vredeveld en Roland Gerdes. Ruststand 1-2. In de 2e helft begon SVBO steeds meer aan te dringen en kreeg een aantal goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Reinier de Boer kopte de bal vrij voor Kok naast en negen minuten voor tijd kopte Quentin Brands op drie meter van het doel over. Ook Jordy Egberts had de pech dat zijn afstandsschot van buiten de zestien op de kruising uit een spatte. In de extra tijd kreeg Twan Berends de hoek voor het uitzoeken, maar zijn schot werd goed door doelman Kok geblokt en werd de held van WKE'16. Eindstand 1-2.