Rode kaart cruciaal voor verlies SVBO (Za)

BARGER OOSTERVELD - De wedstrijd SVBO(zat) in de zaterdag 4e klasse F begon gelijkwaardig, maar de gasten uit Beilen wonnen uiteindelijk met 5-1. Het kantelmoment in de wedstrijd was de 18e minuut toen Leon Timmerman van Fit Boys diep werd gestuurd. Na onnodig balverlies kon hij alleen af gaan op SVBO-keeper Mark Bruinewoud die net buiten de zestien een overtreding maakte. Rood voor de SVBO doelman Bruinewoud (doorgebroken speler) en SVBO moest ruim 72 minuten met 10 man verder. SVBO trainer Jan Moes moest veldspeler Tom Jeuring in het doel zetten wegens gebrek aan een reservekeeper. Tom Jeuring stond bij zijn eerste actie op de goede plek om de vrije bal te stoppen. In de 37e minuut werd SVBO-spits Niels Wessels binnen de zestien aangetikt. Strafschop, maar SVBO topscoorder Niels Wessels zag zijn inzet door Fit Boys keeper Niels van der West gestopt. In de tegenaanval was het Lars Hilberts die voor een 0-1 ruststand zorgde. In de 2e helft begon SVBO fel en Niels Wessels scoorde snel de 1-1. In ondertal moest SVBO in de laatste 20 minuten de tol betalen. Het kwam met 1-2 achter en vlak daarna stond het ook 1-3. Daarna ging het wel snel en bepaalde Fit Boys de eindstand op 1-5. Dat was moeilijk te verwerken voor SVBO trainer Jan Moes: ,,Onbegrijpelijk op de wijze waarop wij tegen balverlies opliepen en het centrum helemaal open lag. Onze doelman probeerde de aanvaller te stoppen maar kreeg rood wegens het afhouden van een doorgebroken speler. Dan moet je meer dan een uur met een man minder spelen en dan weet je dat het moeilijk gaat worden”.