FC Klazienaveen pakt puntje tegen SVM Marknesse

Beschrijving:
KLAZIENAVEEN – Elk puntje dat FC Klazienaveen in deze fase van de competitie in de 3e klasse D kan binnen halen is welkom, maar de 1-1 tegen SVM Marknesse hadden er misschien ook drie kunnen en moeten zijn. De mannen van trainer Michel Kerkdijk begonnen eigenlijk niet helemaal zo goed aan de wedstrijd, want binnen 10 minuten was het Chris Hospes die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Lang hebben de gasten uit Marknesse daar niet van kunnen profiteren, want FC Klazienaveen wilde die achterstand zo snel mogelijk wegwerken en in de 18e minuten viel de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk en een perfecte assist van Roan Bruinsma wist Aaron Brinks deze aanval met een doelpunt te bekronen. 1-1 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft had SVM Marknesse vanaf het begin het meeste balbezit, zonder dat het echte kansen creëerde. FC Klazienaveen stond in het verdere verloop van de wedstrijd haar mannetje en werden in het verloop van de wedstrijd enkele goede mogelijkheden uitgespeeld. Vooral in de slotfase van de wedstrijd was de thuisclub een paar keer gevaarlijk via Sander Maatje en Ruben Wijnand. De bal wilde er voor FC Klazienaveen helaas niet in. En als dan in de slotfase ook nog een strafschop wordt ontnomen, na een flinke overtreding binnen de zestien op Aaron Brinks, eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Met dat puntje zijn de Klazienaveners nu op gelijke hoogte gekomen met Dedemsvaart dat met 2-0 van Vitesse 63 verloor en 10e staat door een beter doelsaldo. Op zaterdag 2 maart staat de wedstrijd FC Klazienaveen – FC Ommen op het programma.