DZOH pakt punt in topper tegen WVV

Beschrijving:
EMMEN - De topper in de 1e Klasse J tussen DZOH en WVV kende zaterdagmiddag geen winnaar. Na een 2-0 voorsprong stond het bij rust 2-2 en dat werd ook de eindstand. DZOH kende een vliegende start, want na een kleine tien minuten brachten Joel Zweerink en Tom Hiemstra de thuisploeg met 2-0 aan de leiding. Het was een wedstrijd waarin DZOH in het eerste kwartier toesloeg, maar moest toezien hoe de gasten uit Winschoten de overhand kregen en in de slotfase van de 1e helft via Thijs Hateboer en Ramon Kuiper voor een 2-2 ruststand zorgde. Met deze stand op het scorebord werd de 2e helft wel weer een beetje gelijkwaardig met over en weer enkele snelle counters, maar zonder dat het doelpunten opleverde. Een kwartier voor tijd kreeg Max Alders na een overtreding in de middencirkel een beetje twijfelachtige rode kaart voorgetoverd. DZOH moest daardoor nog wel even flink aan de bak met een man minder. Het ene winstpuntje kwam uiteindelijk ook in ondertal niet in gevaar. DZOH-trainer Karlo Meppelink: ,,Met een man minder kregen wij zelf nog een aantal mooie kansen om de volle winst te pakken ook al was dat misschien een beetje tegen de verhouding in geweest”. DZOH is door het ene winstpuntje nu langs het niet spelende HZVV naar een 2e plaats geklommen. Koploper is Oranje Nassau en dat is volgende week op sportpark De Rietlanden de tegenstander voor de Noordelijke districtstbeker. Een week later, zaterdag 2 maart, speelt DZOH wederom thuis tegen PKC'83.