Koploper Bargeres maakt ook tegen VVS Ooswold geen foutsn

EMMEN - In de zaterdag 5e klasse Ftegen VVS Oostwold geen fout wist Bargeres zaterdagmiddag op sportpark Brinkenhalte de thuiswedstrijd tegen VVS Oostwold na een 1-0 ruststand uiteindelijk nog wel simpel met 5-0 te winnen. De mannen van trainer Geert Aalderink speelden een 1e helft waarin beide ploegen wel kansen kregen maar niet wisten te scoren. Pas na een minuut of twintig was het Yorick Zweerink die eindelijk een bres wist te slaan en de bal tegen het net plaatste. 1-0. Dat werd ook de ruststand doordat beide ploegen goede mogelijkheid niet wisten te benutten. In de 2e helft wist Bargeres eindelijk het verschil te maken. Via een strafschop in de 47e minuut wist Yorick Zweerink de stand naar 2-0 te tillen. Dat was het moment dat Bargeres als koploper deed wat het moest doen. Twee minuten later stond het 3-0 door een perfecte trap vanaf de zestien in de rechter bovenhoek door Mitchell de Graaf. Een kwartier later was het Rob de Graaf die vanaf de zestien de bal simpel laag in de linkerbenedenhoek schoof. 4-0. Een redding van VVS Oostwold doelman voorkwam nog even een doelpunt, maar een kwartier voor tijd bepaalde topscoorder Yorick Zweerink met zijn 24e treffer in dit seizoen, via een strafschop de eindstand op 5-0. In de slotfase kreeg Sirboo Nzoka nog twee opgelegde kansen maar die waren niet aan hem besteed. Bargeres blijft met deze overwinning nog steeds zonder puntverlies. Bargeres doelman Geert Aalderink: ,,Dit was een mooie overwinning ook al hadden wij in de eerste helft misschien meer moeten scoren. Door het wegvallen van SETA zijn wij ook nog drie punten op naaste concurrent CEC uitgelopen.”