Belangrijke punten voor SC Erica

ERICA – Onder een stralend zonnetje was Sc Erica zondagmiddag in de 2e klasse H spekkoper in de wedstrijd tegen EMMS. Na een 3-0 ruststand wonnen de mannen van trainer Johan Oldekamp deze wedstrijd simpel met 6-2. SC Erica begon voortvarend aan de wedstrijd met veel druk op het doel van EMMS, maar een strafschop in de 17e minuut gooide de wedstrijd pas open voor Sc Erica. Recardo Bruins wist op links door te breken, maar werd binnen de zestien onderuitgehaald. Strafschop besliste scheidsrechter Gerald van Driel en aanvoerder Jori Ebbinge plaatste die de bal keurig tegen het net. 1-0. De thuisclub zag een aangeslagen tegenstander en probeerde de wedstrijd snel naar haar hand te zetten. Marthijs Hartman was twee minuten later succesvol toen hij de bal langs de doelman in de linkerhoek plaatste. 2-0. EMMS probeerde daarna de wedstrijd weer een draai te geven, maar na iets meer dan een half uur was het Rikus Lubberman die met een prachtige volley de bal van buiten de zestien de bal buiten bereik van doelman Sander Eggen in de rechterhoek plaatste. 3-0. Die treffer deed EMMS instorten en nog voor de thee was het Marthijs Hartman die met zijn tweede treffer voor een 4-0 ruststand zorgde. Na de thee was het opnieuw Mathijs Hartman die de aandacht trok. Met nog twee treffers in de 48e en 56e minuut zorgde hij voor een 6-0 voorsprong. De mannen van trainer Johan Oldekamp geloofden het daarna wel en dat bood EMMS de kans om in de laatste vijf minuten via Glenn ter Wielen en Jordy van der Heyden nog een treffer te scoren. Eindstand 6-2.