SVBO klimt op de ranglijst na winst op GVAV Rapiditas

BARGER OOSTERVELD - SVBO op schot in de weekend eerste klasse J. De geel-zwarten wisten zondagmiddag hun thuiswedstrijd na een 3-0 ruststand met 4-1 van concurrent GVAV-Rapiditas. In de eerste helft kregen beide teams evenveel kansen, maar toch stond het halverwege 3-0. Na iets meer dan een kwartier werd de bal uit een aanval van SVBO door een speler van GVAV in eigen doel gewerkt. 1-0. Tien minuten later is het Ronald Gerdes die een goede aanval afsloot met een treffer. 2-0. SVBO bleef daarna druk houden en het was GVAV-Rapiditas dat twee keer pech had met een bal op de lat, met een tweede eigen treffer de wedstrijd al voor de thee in het slot zette. 3-0. Na de thee probeerde GAV Rapiditas wel iets aan de nadelige stand te doen, De defensie van SVBO moest uiteindelijk tien minuten voor tijd via Tom Klooster toch een tegentreffer toestaan. 3-1. Na de 3-1 van de tegenstander bepaalde Jordy Egberts de eindstand op 4-1. Was GAVAV Rapiditas in de eerste helft wat ongelukkig met ballen op de lat, SVBO sloeg hard toe met vier treffers. De mannen van trainer Peter Timmer wisten het belang van de wedstrijd en dat ook op het veld etaleerde. De dragende spelers bij SVBO waren deze wedstrijd vooral Jordy Egberts, René Wolbers en Dylan Wessels. Door deze overwinning maakte SVBO een sprongetje over GVAV Rapiditas en WKE 16 en staat nu zevende, Komende zaterdagavond staat om 18.00 uur in de Rietlanden voor het eerst een competitiewedstrijd tussen het nog ongeslagen DZOH en SVBO op het programma.