Rode kaart ommekeer in de wedstrijd DVC’59 - DSC’65

Beschrijving:
NIEUW DORDRECHT – In de zondag 5e klasse speelde DVC’59 tegen DSC’65 en verloor na een 0-0 ruststand met 2-1. DVC ‘59 moest door veel blessures en schorsingen een beroep doen op spelers uit het 2e elftal, waaronder Damian Vos, de 5 jaar geleden gestopte 33 jarige clubtopscorer aller tijden met 118 doelpunten voor DVC’59 . De eerste helft domineerde DSC’65, maar bij de rust stond het nog wel 0-0. In de rust moest trainer Tijs Wieringh, die door een schorsing achter de hekken moest plaatsnemen, Dylan Snippe met een hamstring vervangen door Aron Arends . In de tweede helft sloeg het spelbeeld compleet om en zette Nick Poker DVC’59 in de 60e minuut op 1-0. DSC’65 uit Dalerpeel begon daarna meer tegen zichzelf te voetballen en DVC’59 kreeg meer grip op de wedstrijd . In de 60e minuut maakte Damian Vos zijn rentree na 5 jaar blessure. Dat duurde maar 10 minuten want Damian Vos kreeg bij een scheidsrechterbal een opstootje en maakte een natrappende beweging en kreeg rood. Daarna zakte DVC’59 in ondertal compleet in. Een terugspeelbal van Wesley Jansen leidde de gelijkmaker van Tom Pierik in. 1-1. DVC’59 verloor de grip op de wedstrijd en moest ook nog de 1-2 incasseren. Het was wel een wedstrijd met perspectief en een bijkomend feit is dat Damian Vos de komende periode bereid is tijdens de trainingen de jonge ploeg wat basiskennis bij te brengen, aldus trainer Tijs Wieringh.