FC Klazienaveen uit de beker

KLAZIENAVEEN - Op het kunstgrasveld van sportpark De Planeet wist FC Klazienaveen zich zaterdag niet te plaatsen voor de 2e KO-ronde van de districtsbeker. Na een 1-1 ruststand won FC Assen met 3-2. De Assenaren kwamen rond de 10e minuut op voorsprong via Cüneyt Demircioglu. Roy Sibon wist daarna vrij snel met een prachtige lage schuiver van ongeveer 20 met in de verre hoek de 1-1 te scoren. Vlak voor tijd werd Demircioglu van FC Assens diep gestuurd, maar de ver uit zijn doel gekomen Thyrann Lambers trapte echter over de bal en Demircioglu kon simpel de 1-2 scoren. Wibo Reuvers, assistent-scheidsrechter van FC Klazienaveen vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Jurre Schepers negeerde dat en wees naar de middenstip. Na een korte woordenwisseling, gaf Reuvers de vlag aan Schepers die daarop de wedstrijd kort staakte. Iets meer dan tien minuten later werd het duel hervat voor nog één minuut in de eerste helft, waarna er meteen werd gewisseld van speelhelft en de tweede helft in gang werd gezet met Klazienaveen-teammanager Willie Hemme als assistent langs de lijn. Beelden van TV Drenthe geven aan de Reuvers het mis had en de treffer terecht was. De bekerwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door FC Assen. In de slotfase scoorde Danie Slip vanaf de stip nog wel de 2-2, maar in de extra tijd is het Hesham Al-Udayni die FC Assen die de eindstand op 2-3 bepaalde. Zaterdag moet FC Klazienaveen naar Elim.