Joel Zweerink schiet DZOH langs WKE'16

EMMEN - DZOH heeft de derby van Emmen tegen WKE16 zaterdagavond op sportpark Zwaneveld in de Emmer wijk Rietlanden verdiend met 1-0 gewonnen. Door de overwinning blijft DZOH samen met Oranje-Nassau koploper met 10 punten in 4 wedstrijden. De ruim duizend toeschouwers zagen DZOH vanaf het begin druk zetten en de eerste corner werd door Tom Hiemstra op de lat gekopt. Na een goede redding van doelman Wim Kok op een schot van Bjørn Jansen, was hij in de 17e minuut kansloos op een schot van Joel Zweerink. 1-0 en dat werd ook de ruststand, In de 2e helft voetbalde. WKE 16 beter maar kansen leverde dat echter niet veel op terwijl ook DZOH geen kansen kreeg. Tien minuten voor tijd zag scheidsrechter Knol een overtreding op WKE-speler Bjorn Plaggenborg over het hoofd, waarna verdediger Brian Haak revanche nam. Knol was onverbiddelijk en trok direct de rode kaart en Haak kon vroegtijdig douchen. In de slotfase liet DZOH nog een kans onbenut en kon WKE16 ook geen gelijkspel meer uit het vuur slepen. DZOH speelt donderdagavond thuis voor de beker tegen Havelte en WKE 16 moet dan op bezoek bij GVAV-Rapiditas.