VV Emmen wint overtuigend van GRC Groningen

EMMEN – In de zondag 1e klasse E deed vv Emmen een goed stap in de strijd om lijfsbehoud. Op sportpark de Meerdijk werd GRC Groningen met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. De eerste kan kreeg GRC-speler Rens Wardenier, maar hij zag zijn inzet net naast gaan. Na tien minuten spelen was het Bas Aalderink die met een steekpass Djairo Fik wegstuurde, maar die vond de GRC-doelman op zijn weg. Na bijna een half uur spelen was het wel raak. Devando Fik kreeg rond de 27e minuut de bal goed aangespeeld door Tim Aalderink en kon de bal gemakkelijk binnenschieten. 1-0. Vlak daarvoor had GRC nog een kans, maar een inzet van Bram Mulder zag zijn inzet van richting veranderd en net naast gaan. Vlak voor rust kreeg eerst Djairo Fik nog een kans, maar het was Sem Hindriks die de op 2-0 zette door van ruim twintig meter de bal in de verre kruising plaatste. Na de 2-0 ruststand zat de wedstrijd al een deel in het slot maar Emmen wilde meer. In de 58ste minuut werd het dan toch 3-0 na weer een goede assist van Tim Aalderink. Nu was het Devando Fik die hoog ingebrachte bal kon binnenkoppen. 3-0, maar GRC probeerde in het laatste half uur nog wel iets terug te doen, maar het vizier van de Groningers stond deze wedstrijd niet op scherp. Emmen wint met 3-0 en passeert GRC op doelsaldo op de ranglijst met 26 punten en een wedstrijd minder. Komende zondag staat voor Emmen de zware uitwedstrijd tegen koploper TVC 28 op het programma.