Drenthina zet in de tweede helft alles recht

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse LDrenthina heeft gistermiddag op Sportpark De Oude Ros met 3-1 gewonnen van Veendam 1894. De ploeg van Robert Oosting stond halverwege de wedstrijd met 1-0 achter door een doelpunt van Jeremy van Dijk in de 12e minuut. Daarna was het bijna eenrichting verkeer op het Veendam doel, maar Drenthina wist het net niet te vinden. Ruststand 0-1. Na de hervatting zette Drenthina meer druk en stond het binnen 10 minuten op 1-1. Een doorkopbal uit een hoekschop viel bij de 2e paal op het hoofd van Jan Jaap Wever en die knikte de bal keurig binnen. Drenthina ging daarna op jacht naar meer, maar Veendam 1894 doelman Thijs Graver wist daarna met enkele uitstekende reddingen doelpunten van Drenthina te voorkomen. Tot de 78e minuut, want toen kopte Janiek Arends een voorzet keurig in de rechter bovenhoek en daar had doelman Graver geen antwoord op. 2-1 en doordat de Veendammers nu wel moesten komen kreeg Drenthina ook meer ruimte. Een strafschop voor Drenthina in 90e minuut bepaalde tenslotte de eindstand. Janiek Arends werd binnen de zestien onderuit gehaald en de toegekende strafschop werd door invaller Thom Alders, die na een langdurige blessure weer bij de selectie zat, onberispelijk binnen geschoten. Eindstand 3-1.