vv Emmen wint plaatselijke derby tegen SVBO

BARGER OOSTERVELD - De plaatselijke derby in de 1e Klasse E zondag tussen SVBO en vv Emmen werd zaterdagavond op het sportpark van SVBO aan de Parkstraat nipt met 1-0 gewonnen door de Meerdijkbewoners. Djairo Fik werd voor de Emmenaren matchwinner en zorgde voor drie belangrijke punten in de strijd. Het op de zevende plaats staande SVBO was de favoriet, maar mocht na een eerste helft blij zijn dat het nog 0-0 stond. vv Emmen kreeg kansen via Tim Aalderink, Djairo Fik en Bart-Jan Braams maar vonden steeds SVBO-doelman Lennon Ebeltjes op hun weg. Ruststand 0-0. In de tweede helft werd vv Emmen de bovenliggende partij en voetbalde beter dan een rommelig en onzorgvuldig spelend SVBO. Het was Djairo Fik die uiteindelijk wel de kans die hij kreeg te benutten en de bal hoog in het SVBO doel knalde. 0-1. Even later leek hij de wedstrijd helemaal te beslissen. Hij won het duel met doelman Ebeltjes, maar zijn inzet werd door Stefan Kuper van de lijn gehaald. Even later kreeg ook Tim Aalderink van vv Emmen een rode kaart. In de slotfase probeerde SVBO het nog wel, maar de Emmer doelman hield de nul. Eindstand 0-1. In de slotfase gooide SVBO nog een keer alles in de strijd maar de Emmer defensie met aan het hoofd doelman Arends wisten de nul te houden