Roswinkel en SVBC niet verder dan 1-1

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse D kwamen Roswinkel en SVBC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In het eerste kwartier van de wedstrijd probeerde medekoploper SVBC de wedstrijd naar hun hand te zetten en kregen daarvoor ook de kansen, maar paal en lat stondensucces in de weg. De thuisclub nam daarna heel langzaam de regie over omdat bij SVBC vooral in balbezit zeer slordig speelde. De eerste helft eindigde daarom zo als het begon met 0-0. Na de thee was het Roswinkel dat binnen vijf minuten wel succes had. Aaldert van Eck brak door op de zijkant en zijn voorzet werd door de snel mee opgekomen Dylan Bulle en die kon de bal vrij in de hoek koppen. 1-0. Roswinkel trainer Cor Lubach: ,,Wij verzuimden na de 1-0 door te drukken, maar hielden SVBC dat vanaf dat moment op jacht ging naar de gelijkmaker in de wedstrijd. SVBC ging in ieder geval op jacht naar een punt”. De mogelijkheden kreeg SVBC daarvoor wel via enkele goede voorzetten, maar dan was de bezetting volgens trainer Henk Hoogenbirk voor het doel niet goed en Sander van Essen zag een inzet net naast gaan. In de 80e minuut kregen de oranjehemden uit Barger Compascuum toch nog het doelpunt waar het gezien de gehele wedstrijd ook wel recht op had. Een indraaiende hoekschop van Davey Geerts kon bij de tweede paal door Iwan Bos tegen het net worden gedrukt. 1-1. SVBC trainer Hoogenbirk: ,,Wij hebben nog geprobeerd om ook de 1-2 te maken maar dat lukte niet meer. Uiteindelijk was deze 1-1 eindstand ook volgens collega Cor Lubach wel terecht”.