Rode kaart kost SC Angelslo twee punten

EMMEN – In de zaterdag 5e klasse G moest het gedegradeerde Sc Angelslo zaterdagmiddag op sportpark Noord in de openingswedstrijd tegen Steenwijker Boys, na een 1-0 ruststand, genoegen nemen met een 2-2 eindstand. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Hoorn probeerde Steenwijker Boys het initiatief te nemen, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het Sc Angelslo dat de bovenliggende partij werd. Op slag van rust resulteerde dat in een doelpunt voor Sc Angelslo. Een hoge bal van achteruit over de Steenwijker verdediging bereikte Sander Nijstad die de bal in een vloeiende beweging aan nam en langs Steenwijker Boys doelman Roy ten Veen het doel in draaide. 1-0. Na een uur spelen dacht Sc Angelslo de wedstrijd in het slot te zetten via de tweede treffer van Sander Nijstad. 2-0 met nog een half uur spelen. Dan een domme fout van Sander Nijstad die voor de bal staan bij een vrije bal van Steenwijkers Boys. Dat leverde hem zijn tweede gele kaart op en dus rood werd. Daarna kantelde de wedstrijd volledig en de bezoekers maakten goed gebruik van de overtalsituatie. Binnen vijf minuten stond het via Lucas Katoen 1-2. Nadat Gerard Kloeten een afvallende bal op pikte, na het enigste foutje van de overigens prima keepende Jordy Tent en de 2-2 stond op het scorebord. Sc Angelslo het daarna volgens nog moeilijk en werd het nog flink billen knijpen, volgens de nieuwe trainer Sander Eising. ,,Na de 2-1 kregen wij nog een uitgelezen kans op 3-1, maar in het laatste kwartier en de 7 minuten extra tijd hebben wij alles moeten geven om de 2-3 te voorkomen. Eindstand 2-2 en dat leverde een punt op, maar gezien de hele wedstrijd hebben wij vanmiddag misschien wel twee punten laten liggen”.