SVBO in verlenging onderuit

Beschrijving:
BARGER OOSTERVELD – In de strijd om promotie naar de Hoofdklasse wist SVBO op haar eigen sportpark niet te winnen van Jubbega. De mannen van de vertrekkende trainer Marc Hegeman verloren na een 3-3 eindstand in de verlenging met 4-3. De Barger Oostervelders kwam na een kwartier spelen wel op voorsprong via een mooi doelpunt van Ronald Gerdes, maar 10 minuten later werd het 1-1 door een goed benutte strafschop van Dennis de Haan. SVBO raakte daar niet echt van streek en kreeg vrij snel een kans via Ronald Gerdes maar in de draai plaatste hij de bal precies op de doelman van Jubbega. Na de thee probeerde Jubbega door te drukken en deed SVBO doelman Jeroen Walda in een 1 op 1 situatie goede zaken door de bal te blokken. Nadat Ronald Gerdes de lat nog een keer teisterde sloeg Jubbega plotseling vanuit de omschakeling heel snel toe door via Xander Houtkoop de 1-2 te scoren. Nadat bij SVBO een aantal wissels werd gedaan wist het in de 81e minuut tot nog weer gelijk te maken via een doelpunt van Davey Wessels. 2-2. Vlak voor tijd kreeg Jubbega een tweede strafschop en stond het 2-3, maar in de extra tijd sleepte SVBO er nog een verlenging uit. Een verre ingooi van Jelmer Scholten werd door Quentin Brands bij de tweede paal binnen gekopt. 3-3. Even niet adequaat ingrijpen van de defensie van SVBO tegen het einde van de eerste verlenging gaf Jubbega de mogelijkheid om de 3-4 te scoren. Wat SVBO ook probeerde in het laattse kwartier van de verlenging voor de derde keer weer gelijk te maken lukte helaas niet meer. Eindstand 3-4 en terwijl SVBO op vakantie kan moet Jubbega zich nog een keer opladen voor een uitwedstrijd in Lichtenvoorde.