FC Emmen trapt af en dwingt promotie af dankzij een treffer van Rui Mendes

DORDRECHT - FC Emmen ging er vanaf het begin flink tegen aan en wist direct veel druk op het FC Dorrdrecht doel te zetten. Het speelde heel scherp en doelman Michal Brouwer kreeg na en minuut of zeven pas een eerste bal kreeg. Vlak daarop kwam Rui Mendes net een teenlengte te kort om de eerste treffer te scoren. Na een kwartier kwam er plotseling een snelle counter via Christian Conte. Zijn voorzet werd bij de tweede paal achterover ingeschoten door Ersin Zehir, maar doelman Micheal Brouwer wist met een save de bal tot hoekschop weg te tikken. In de 24e minuutweer en kans voor FC Emmen toen Reda Karchouch vrij voor doelman Liam Bossin werd gezet, maar zijn schot werd door de doelman met de voet ffj9gekeerd. FC Emmen bleef aanval na aanval plaatsen, maar de laatste passe was steeds net niet zuiver genoeg. In de 37e minuut weer een snelle counter van FC Dordrecht maar een schot vanaf de zestien werd door Lorenze Burnet over het doel getikt. De daaropvolgende hoekschop leverde geen gevaar op voor FC Emmen. In de 42e minuut weer even gevaar voor FC Emmen na een overtreding van Jeroen Veldmate op Stijn Meijer maar de vrije bal ging naast het FC Emmen doel. Op slag van rust is er een verre bal op Ruis Mendes die de bal over de uit zijn doel gekomen doelman Lian Bossin lobt en voor een 0-1 ruststand zorgt. Na de thee ging FC Emmen gesteund door de ruim 2000 Emmernaren die door het hele stadion waren te vinden, op jacht naar het vroegtijdig vastzetten van de wedstrijd. Dat lukte niet echt ondanks het meeste balbezit. Na iets meer dan een uur spelen kwam er zwaar nog een kans voor FC Emmen via en scrimmage voor het doel van brouwer, maar ook hier kwam FC Emmen weer goed. Uiteindelijk wisten de Emmenaren de 1-0 over de streep te trekken en stelden daarmee de promtie in ieder geval al veilig. Nu wacht er nog één opdracht en dat is het kampioenschap daat aanstraande vrijdag op De Oue Meerdijk tegen Roda JC behaald kan worden. Na de feestvreugde in Dordrecht werd de spelersbus bij stadion De Oude Meerdijk opgewacht door enkele honderden supporters die de spelers bus de laatste meter met trommelgeroffel en sfeer vuurwerk begeleid. Voor het stadion deelden de spelers en technische staf hu blijdschap over de promotie met de supporters