Gezim Luli matchwinner voor Sc Angelslo

EMMEN – Na een 0-0 ruststand wist Sc Angelslo zaterdagmiddag op sportpark Noord de thuiswedstrijd tegen Nieuw Balinge nipt met 1-0 te winnen. Voetbaltechnisch was het een wedstrijd waarvoor je niet in de regen en wind zou moeten staan. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd waarin Nieuw Balinge misschien wel een paar meer mogelijkheden kreeg om te scoren dan de thuisclub. Ook na de hervatting werd het een wedstrijd met slechte aanname, foutieve passes en verkeerde keuzes waarbij Sc Angelslo wel iets meer overwicht kreeg. Uit het niets stonden de Meerdijk bewoners na een uur spelen plotseling op 1-0. Na een snelle counter kwam Joran Reinderink net te kort om de uit zijn doel komende Nieuw Balinge doelman Gerard van Zwol te passeren. De afvallende bal viel voor de voeten van Rick Zondag, maar zijn lobje was net niet hoog genoeg om de nog ver van zij doel verwijderde doelman te verschalken. In de volgende aanval was het wel raak toen de bal plotseling voor de voeten viel van Gezim Luli en die pegelde op zijn buurt de bal snoeihard van ruim dertig meter in de kruising. 1-0. Even later had Rick Zondag de wedstrijd in het slot kunnen zetten maar de Nieuw Balinge sluitpost stond op de goede plek. In de laatste minuten werd het nog even billenknijpen voor Sc Angelslo bij een aantal hoekschoppen waarbij doelman Jordy Tent in de laatste seconden nog een bal uit de korte hoek wist weg te tikken. Eindstand 1-0 en daarmee hebben de mannen van trainer Johan Knol even wat lucht met de degradatiestreep gekregen.