FC Emmen weer op weg naar de Eredivisie

EMMEN – Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt de terugkeer van FC Emmen in de Eredivisie na de 3-0 winst op Jong AZ wel heel dichtbij. Door de 4-1 nederlaag van Excelsior tegen Telstar is FC Emmen nog één overwinning verwijderd van de snelle terugkeer in de eredivisie. Volgende week is FC Dordrecht de tegenstander en bij winst in Dordrecht kan een dag later het eerste feestje worden gevierd in Emmen. FC Emmen begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, de nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie. Een vrije bal van Lorenzo Burnet werd met een boogje in de bovenhoek binnen gekopt door Miguel Araujo die voor de vijfde keer scoorde tot nu toe in dit seizoen. Vlak daarna had FC Emmen de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen zetten, maar Reda Kharchouch zag zijn schot gekeerd door Sem Westerveld. Daarna volgde een periode dat FC Emmen even het initiatief aan Jong AZ laten, maar echte doelrijpe kansen kreeg het niet. Ook de tweede helft speelde FC Emmen niet overtuigend,, maar nadat Ole Romeny na iets meer dan een uur spelen de belangrijke 2-0 scoorde kon de weer bomvolle Oude Meerdijk een feestje gaan vieren. Tien minuten voor tijd was het de inmiddels in het veld gebrachte Lucas Bernadou die Rui Mendes op maat de diepte in stuurde. Mendes wist daarna zijn zevende treffer in zeven openvolgende wedstrijd binnen te schieten. 3-0 en dat werd uiteindelijk voor FC Emmen ook de mooie eindstand.