DVC’59 laat EHS’85 met de punten vertrekken.

NIEUW DORDRECHT – In de zondag 4e klasse D had DVC’59 gezien de stand op de ranglijst graag de drie punten in eigen huis willen houden, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van EHS’85. Vanaf het begin wisten de gasten uit Emmerschans de wedstrijd naar zich toe te trekken. DVC’59 doelman Rob Jeuring moest gelijk in de eerste minuten al drie, vier keer handelend optreden om de “schanskers” van scoren af te houden. Na een kwartier kreeg DVC’59 zowaar de eerste kans, maar de bal spatte na een inzet van Wesley Jansen op de staander uiteen. Tien minuten later deed EHS’85 het wel beter. Het bleef de druk houden en in de 25e minuut werd de snelle Jeroen Smit op links weggestuurd en hij kon vrij op doelman Jeuring afstormen. In eerste instantie wist de DVC doelman nog in te grijpen, maar de afvallende bal werd alsnog door Smit binnen gewerkt. 0-1. Daarna leek het of DVC’59 even wat druk kon zetten en geholpen door de wind was het Wesly Jansen die halverwege de helft van EHS’85 in balbezit kwam en met een uitstekende boogbal over doelman Jesper Katoen de bal via onderkant lat binnen werkte. 1-1. Vijf minuten deed later Glenn Tromp van EHS’85 hetzelfde en passeerde doelman Jeuring ook met een boogbal. 1-2 en dat werd ook de ruststand. Na de thee controleerde EHS’85 de wedstrijd, terwijl DVC’59 niet echt potten kon breken. Ook niet nadat Joey Hemme na een niet al te zware overtreding aan de zijlijn door, de overigens goed leidende scheidsrechter Haan uit Assen, met rood voortijd kon vertrekken. Eindstand 1-2.