NWVV delft onderspit in duel met koploper SETA

NIEUW WEERDINGE – In de zaterdag 5e klasser F moest NWVV toezien hoe koploper SETA er zaterdagmiddag met de punten vandoor ging. Na een ruststand van 1-0 gingen de mannen van trainer Johan Hollen op eigen veld keihard onderuit tegen SETA. De koploper uit Musselkanaal verloor na een 0-1 ruststand uiteindelijk geflatteerd met 5-1. Niet geflatteerd wat het spel betreft, want SETA was deze middag wel de beter voetballende ploeg die al in de 7e minuut op voorsprong kwam via een doelpunt van Robin van den Dries. NWVV probeerde het onder aanvoering van Roy Super wel, maar kon met de zware wind tegen niet echt gevaarlijk worden in de zestien bij SETA en zo stond het halverwege de wedstrijd nog steeds 0-1. Na de hervatting dacht NWVV met de wind mee beter weerstand te kunnen bieden, maar mede door een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter om Milan Buursma na ongeveer tien minuten met rood van het veld te sturen na een duel met een aanvaller van SETA. Dat was wel een keerpunt in de wedstrijd ten nadele van NWVV, want in het volgend kwartier wist Jeroen Buurke, met 26 treffers de topscoorder in deze 5e klasse F, met twee treffers uit een snelle omschakeling de overtal situatie wel uit te buiten en SETA op een 3-0 voorsprong wist te zetten. NWVV kwam daarna nog wel even terug via Roy Super(1-3), maar nadat de scheidsrechter nu wel verzuimde om NWVV een strafschop te geven gaf NWVV het verzet op Uiteindelijk bepaalden Noha Schuur en Jarno Giezen de eindstand op 1-5.