Weiteveense Boys in slotfase naast Valther Boys

VALTHE – In de zondag 5e klasse D speelden de middenmoters Valther Boys en Weiteveense Boys zondagmiddag tegen elkaar en na een 1-0 ruststand eindigde dit duel in een 1-1 gelijke stand. Het hoger geplaatste Valther Boys begon beter aan de wedstrijd en was het voor de Weiteveners zaak om het achterin gesloten te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er wel wat meer evenwicht tussen beide partijen. Scoringskansen waren eigenlijk wel op één hand te tellen, maar het was uiteindelijk de thuisclub die in de 10e minuut de score opende. Een vrije bal van een meter of twintig werd door Joram Muntinga over de muur en over een totaal mis graaiende doelman Frank Peters tegen het net geschoten. 1-0. Valther Boys behield daarna wel de overhand wat Weiteveense Boys ook probeerde. Na de hervatting probeerde Valther Boys de 1-0 voorsprong uit te bouwen, maar onder aanvoering van aanvoerder Ward Hermans lukte het niet om de uitgespeelde kansen ook te benutten. De Weiteveners hadden nog wel geluk dat Dinysios Dellas van Valtherboys verzuimde om weer een zwak moment van Weiteveense Boys doelman Frank Peter met een doelpunt te bestraffen. En als je dan zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In de laatste minuten pompte Weiteveense Boys de bal met veel druk in de doelmond van de thuisclub. En dat had succes want in de slotminuut was het Tim Schulte die op aangeven van Jesse Schulte de bal langs doelman Martijn Mestemaker wist te plaatsen. Eindstand 1-1 en daar was HOC het minste blij deze middag.