Telstar kan FC Emmen niet echt zeer doen

EMMEN – FC Emmen is er zondagavond in geslaagd op de voorsprong op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie op de concurrentie in stand te houden door met 2-1 de thuiswedstrijd tegen Telstar te winnen. FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd. Het kreeg ook mogelijkheden maar Telstar doelman Ronald Koeman wist met enkele goede reddingen een achterstand te voorkomen. In de 36e minuut was het dan eindelijk wel raak voor de koploper. Een heerlijke pass van Veendorp bereikte uiteindelijk Rui Mendes en die scoorde de 1-0. Het was zijn vijfde treffer op rij in vijf wedstrijden. Terwijl iedereen al een beetje bij de thee was sloeg Telstars via Glynor Plet toch nog toe met een kopdoelpunt uit een hoekschop. 1-1, maar na de hervatting wist FC Emmen vrij snel in de 49e minuut de voorsprong weer terug te nemen. Het was Jari Vlak die in de na voorbereidend werk van Rui Mendes de bal langs doelman Ronald Koeman plaatste. 2-1. Telstar probeerde het daarna nog wel om weer gelijk te komen maar FC Emmen kwam daarna niet meer in de problemen. De voorsprong had nog eerder wat groter kunnen zijn, maar Rui Mendes en Jeroen Veldmate verzuimden mogelijkheden om de 3-1 te scoren. Het bleef uiteindelijk 2-1 waardoor de directe concurrenten op 6 en 8 punten werden gezet. FC Emmen gaat aan de leiding met 70 punten uit 32 duels. FC Volendamstaat op zes punten met een wedstrijd minder en Excelsior staat derde met acht punten achterstand. Komende vrijdag moet FC Emmen deze voorsprong verdedigen in een uitwedstrijd tegen de Graafschap.