FC Emmen pakt de koppositie en de periode titel

EMMEN - FC Emmen heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper FC Volendam gedaan wat het moest doen De mannen van trainer Dick Lukkien wonnen met 4-1. Daarmee namen de Emmenaren niet alleen de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie over van FC Volendam, maar door de 1-1 van Eindhoven tegen ADO Den Haag wist het ook nog de derde periodetitel binnen te halen. Door deze overwinning staat FC Emmen op plek één in de Keuken Kampioen Divisie met 64 punten uit 30 wedstrijden. Tegenstander FC Volendam staat nu tweede met 63 punten. De ploeg van trainer Dick Lukkien liet vanaf het begin zien dat het maar één ding wilde en dat was winnen. Gesteund door de ruim 8000 toeschouwers in De Oude Meerdijk was het scorend vermogen vooral in de eerste helft van hoog gehalte. Joseh Flint van Volendam wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar daar dacht Reda Kharchouch anders over. De spits ontfutselde hem op de lijn de bal en legde de bal voor. op Rui Mendes die zich met een draai vrij speelde en de bal simpel kon binnen tikken. 1-0. FC draaide daarna echt op toeren, want de bomvolle tribune zagen een FC emmen dat in een periode van een kwartiertje maar liefst driemaal scoorden. In de 37ste minuut scoorde Reda Kharchouch op aangeven van Jasin-Amin Assehnoun de 2-0 binnen en drie minuten later kopte Miguel Araujo een vrije bal van Jasin-Amin Assehnoun binnen. 3-0. Twee minuten later werd met een achter de verdediging Rui Mendes bediende. Zijn voorzet werd met een subtiel draaiballetje door Reda Kharchouch tegen het net geschoten. 4-0. In de tweede helft was het vooral zakelijk de wedstrijd uitspelen voor FC Emmen, met in het achterhoofd een misstap van FC Eindhoven tegen ADO Den Haag. Het moest uiteindelijk nog wel een treffer van Daryl van Mieghem incasseren. Eindstand 4-1 en door dat Eindhoven niet won kon aanvoerder Jeroen Veldmate ook de bronzen schaal in ontvangst mocht nemen. FC Emmen trainer Dick Lukkien was na afloop natuurlijk tevreden met dit resultaat: ,,Wij hebben hier vanavond een geweldige teamprestatie neergezet. Ik heb genoten van de ploeg, maar nu moeten wij wel doorpakken. Pas op 6 mei weten wij wat het waard is geweest”.