Drenthina doet goede zaken tegen Gramsbergen

Beschrijving:
EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J deed Drenthina goed zaken in de strijd om uit de onderste regionen weg te komen. Op sportpark De Oude Ros wonnen de mannen van trainer Peter Timmer al in de eerste helft de wedstrijd toen het bij rust al met 3-0 voor stond tegen het hoger geplaatste Gramsbergen. In de 20e minuut stond het al 1-0. Na een goede loopactie van Janiek Arends op een diepe bal kon hij vrij aanleggen en poeierde de bal keihard in de kruising. 1-0. Daar was het toch Gramsbergen dat wat meer druk wist te zetten en de thuisclub even wat gas terug moest nemen. Na een minuut of tien nam Drenthina het wel weer over en kwam na een half uur spelen op 2-0. De op links weggestuurde Janiek Arends trok de zestien in en werd onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd feilloos door Thom Alders binnen geschoten. Gramsbergen had het daarna moeilijk en kreeg op slag van rust nog een doelpunt te verwerken. Een super vrije bal van ongeveer 25 meter, na een overtreding op Koen Dekens werd door Thom Alders schitterend over de te ver voor zijn doel staande doelman Jur Koster hoog in de linker kruising schoot. 3-0 en dat werd ook de ruststand. Na de thee kreeg Drenthina nog wel de eerste kans nadat Janiek Arends de bal veroverde en Thom Alders daarna in een één op één situatie de bal op doelman Jur Koster plaatste. Daarna was wist Drenthina volgens trainer Peter timmer de wedstrijd eigenlijk wel gecontroleerd uit te spelen en kon na afloop de drie punten koesteren.