FC Klazienaveen in de eerste helft beslissend tegen DVC Dedemsvaart

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3ee klasse D won FC Klazienaveen met 2-0 van het op de middenmoter DVC Dedemsvaart. FC Klazienaveen trainer Patrick Beek moest het in deze wedstrijd wel doen zonder enkele basisspeler die niet beschikbaar waren. De wedstrijd was in de eerste helft vrij in evenwicht, maar na een half uur spelen trok FC Klazienaveen de wedstrijd naar zich toe via een treffer van Aaron Brinks die na een hoekschop uit een clutch situatie vlak voor doel de bal binnen tikte. 1-0. De thuisclub begreep dat het nu door moest drukken en deed dat vijf minuten laten via aanvoerder Patrick Bloemberg die een goede voorzet met een simpel tikje tot doelpunten wist te promoveren. 2-0. Tot aan de rust bleef de wedstrijd in evenwicht, maar de thuisclub verzuimde wel goed mogelijkheden ook te verzilveren. Na de thee begon FC Klazienaveen direct goed aan de wedstrijd, want de voor Thomas Been ingebrachte Jesse Habing verzuimde een mooie kans ook goed af te ronden. Daarna wordt het toch wat rommelig bij beide partijen. Onzorgvuldige passing e duels verliezen maakten het niet tot een echt mooie wedstrijd. Na een uur spelen kreeg FC Klazienaveen kansen om de scoren uit te bouwen, Aaron Brinks strandde op de doelman, Jesse Habing zag zij inzet op de lat belanden en Aaron Brinks zag opnieuw de Dedemsvaart doelman als overwinnaar te voorschijn komen. Aan de andere kant had doelman Lennon Ebeltjes het minder moeilijk en hoefde zelfs vlak voor tijd niet in te grijpen bij een strafschop die door Marco Ballast naast werd geschoten.