FC Emmen niet top, maar wint wel verdiend

EMMEN - Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor FC Emmen tegen laagvlieger TOP Oss maar het wist uiteindelijk na een 1-0 ruststand wel met 3-1 te winnen. Daarmee boekten de rood-witten voor de zesde keer op rij een overwinning. Door deze overwinning staat FC Emmen 51 punten uit 24 duels op de tweede plaats met vier minder achterstand op koploper FC Volendam. Tevens gaat FC Emmen met 15 uit 5 aan de leiding in de 3e periode. Nadat TOP Oss in de eerste minuten van de wedstrijd de Emmenaren even met de rug tegen de muur zette en ook vrij snel een mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het wel de thuisclub die de wedstrijd naar zich toe trok en met ruim 70% balbezit alleen verzuimde on dat in de score tot uiting te brengen. Achterin klopte het nog wel ook al moet gezegd worden dan dat Miguel Araujo na een vlucht van zeventrien uit Peru niet zijn beste wedstrijd spelende. Vooral de eindpass was niet besteed aan de Emmenaren, maar op slag van rust was het toch raak. Na een mislukt schot van Jasin-Amin Assehnoun viel de bal gelukkig voor de voeten van Jari Vlak die simpel binnen kon tikken: 1-0 en dat werd ook de ruststand. FC Emmen begon de tweede helft ongewijzigd en wilde snel de wedstrijd in het slot zetten, maar dat liep even anders. Een foutje van Keziah Veendorp werd niet goed hersteld door Oussama El Azzouzi en tien seconden later kon de op links geheel vrijstaande Jearl Margaritha de bal simpel langs Michael Brouwer tegen het net plaatsen: 1-1. FC Emmen leek daarna even van slag, maar gesteund door bijna 3000 toeschouwers wisten de mannen van trainer Dick Lukkien zich te herpakken. Reda Kharchouch bracht zijn ploeg in de 66e minuut met een lage inzet en binnenkant paal op 2-1. Zes minuten voor tijd viel uiteindelijk de wedstrijd in het slot. Een corner van invaller Azzeddine Toufiqui werd hard, maar ook heel gemakkelijk binnen gekopt door El Azzouzi. Eindstand 3-1.