Twedo doet goede zaken met een 3-1 winst op Gieten

NIEUW AMSTERDAM – In de zondag 3e klasse C wist Twedo op het eigen sportpark Veenoord met 3-1 te winnen van het lager geplaatste Gieten. De Nieuw Amsterdammers kwamen in de 6e minuut op 1-0 nadat de Gieten doelman Roy Pijpker bij het uitverdedigen de bal via het lichaam van Bram Vuuregge in het eigen doel werkte. 1-0. Vijf minuten later kon Twedo trainer Jannes de Lange iets rustiger in de dug-out zitten. Jurben Visser kon langs de kant oprukken en zijn voorzet werd door Iwan Immink goed afgerond. 2-0. In de 20e minuut kon werd het ook nog 3-0. Iwan Immink wist op snelheid door de defensie van Gieten te dringen en wist deze actie te bekronen met een doelpunt. 3-0. Nog voor de thee wisten de mannen trainer Rolf Veneboer eindelijk een beetje terug te doen. Een mooie aanval werd door Florian van der Heijde met een doelpunt bekroond. 3-1 en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting ging Gieten op jacht naar allereerst de aansluitingstreffer en misschien wel meer. Het spel golfde eigenlijk op en neer met kansen voor beide ploegen. Twedo zag twee, drie inzetten op de deklat uiteen spatten en Gieten trof enkele keren een sterk keepende Joel Lippold als eindstation na weer een aanval. Zowel Rolf Veneboer van Gieten als zijn collega Jannes de Lange van Twedo brachten nog wel enkele verse krachten in het veld, maar succes leverde dat niet meer op. Eindstand derhalve 3-1 en met de drie punten blijft Twedo in het spoor van Musselkanaal en HOC. Zondag 22 november staat de uitwedstrijd tegen Weerdinge op het programma.