FC Klazienaveen wint derby tegen CSVC

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e Klasse D wist Klazienaveen de thuiswedstrijd tegen CSVC in winst om te zetten. Op sportpark de Planeet werd de derby tegen de ploeg uit Coevorden met 2-0 gewonnen. Halverwege de wedstrijd stonden de Klazienaveners al op een 1-0 voorsprong door Patrick Bloemberg. Voor rust vielen er voor beide partijen weinig grote kansen te bespeuren. Op een zeer hobbelige speelveld ging er veel fout bij beide ploegen. Het spel was allemaal te rommelig waarbij duels makkelijk werden verloren en de eindpass steeds te onzuiver was. De rust leek met een 0-0 stand gehaald te worden maar Patrick Bloemberg, het kleinste kereltje voor het CSVC doel, kopt de bal na een mooie hoge inzet van Rob Groote van het middenveld keurig binnen. 1-0. Het eerste kwartier na rust bleef de wedstrijd nog in evenwicht maar het laatste half uur kreeg CSVC een licht overwicht. Na iets meer dan een uur spelen had dat de gelijkmaker moeten opleveren, maar Justin Regtop knalde de bal buiten de hekken in plaats van in het doel. CSVC kreeg mogelijkheden om te scoren, maar Klazienaveen doelman Dani Kracht keerde de bal met de voet. In de slotfase schoof CSVC alles naar voren en nam daarbij terecht alle risico’s. Klazienaveen kreeg pal voor tijd, na een counter, een vrije trap aan de zijkant. De prima door Patrick Bloemberg genomen vrije trap werd keurig koppend klaargelegd en afgerond door Nick van der Sleen. 1-1. Met deze treffer was het pleit beslecht en kon Klazienaveen de drie punten in eigen huis houden. Helaas kon het nog niet de periodetitel binnen halen doordat ook naaste concurrent SCD’83 haar wedstrijd tegen Achilles 1894 in winst wist om te zetten.