SVBO morst punten tegen GRC Groningen

Beschrijving:
BARGER OOSTERVELD – SVBO heeft tegen GRC Groningen twee punten verloren. Gezien de hele wedstrijd was een gelijkspel misschien wel terecht, maar een kwartier voor tijd stond SVBO nog 2-0 voor. De 2-0 stand was bij rust al bereikt door doelpunten van Waidijk en Hidding. Helaas ging het op het laatst nog mis voor SVBO, maar zat de gelijkmaker er eigenlijk al wel aan te komen. GRC startte beter aan de wedstrijd dan SVBO en kreeg ook de eerste kans, maar het schot ging net naast. SVBO kreeg aan de andere kant een mogelijkheid uit een hoekschop van Roy Jagt. Stefan Kuper kopte voorlangs. GRC was dichtbij met een kopbal, maar Dylan Wessels redde de bal voor de lijn. Daarna kwam SVBO op voorsprong. Uit een voorzet van Jagt tikte Waidijk de bal bij de tweede paal binnen. 1-0 voor SVBO. Dat even later een goede kans kreeg op een 2e treffer. Gerdes schoot, maar schoot op een GRC arm. Strafschop voor SVBO. Die werd genomen door Twan Waidijk, altijd een zekerheidje, maar vandaag stopte de doelman van GRC zijn inzet. Uit de hierop volgende hoekschop, goed genomen door Jagt, kopte Hidding de bal binnen en was het alsnog 2-0. Daarna was GRC de draad een beetje kwijt en ging SVBO op zoek naar meer. Waidijk kwam er langs, gaf voor, maar Gerdes mistte net een paar tenen om de bal in te glijden. Het bleef bij 2-0 bij rust. Een wat saaie eerste helft. Ook na rust was het best saai. Maar GRC werd wel sterker, al kreeg het in het begin nog niet echt kansen. SVBO zelf kon aanvallend geen vuist meer maken. En na een tijdje viel Twan Waidijk ook nog uit en viel A junior Niels Wessels in. Ebeltjes redde nog op een schot van rand 16 meter. Een laag schot in de hoek wist hij te pakken. Ook kopte GRC nog een keer over. Toen kwam het debuut van A junior Boy Haitel. Hij mocht het laatste kwartier zijn opwachting maken. Direct daarna werd Heijne uitgespeeld op de achterlijn en al vallend werkte hij de GRC aanvaller ondersteboven. De strafschop werd snoeihard door het midden geschoten door Smit en zo stond het 2-1. De druk van GRC werd groter en groter. SVBO kwam er een keer uit met Quinten Brands, maar Niels Wessels kon net zijn hoofd er niet tegen aan krijgen en de bal ging voorlangs. De gelijkmaker viel ook nog. Het eerste schot tikte Ebeltjes nog op de lat. De rebound mocht de spits vrij schieten en lobte de bal over alles en iedereen heen. Kuper deed nog een poging om de bal te redden van de lijn, maar dit lukte helaas niet. 2-2. Het had zelfs ook nog 2-3 kunnen worden in de slotminuten, maar Lennon Ebeltjes wist met een knappe redding die te voorkomen. ADVERTENTIE Learn more Het bleef dus bij 2-2. Koploper Sneek wist te winnen en loopt verder uit. Alle andere concurrenten lieten vandaag ook punten liggen, dus SVBO had een mooie slag kunnen slaan. Toch, als je kijkt naar de hele wedstrijd, was een gelijkspel wel terecht, maar zoals al gezegd. Met een 2-0 voorsprong geef je die liever niet meer weg. Zondag kan SVBO zich op sportieve manier weer revancheren. Dan gaat het op bezoek bij VV Roden. Thuis won SVBO met 2-1, al ging dat best moeilijk en had Roden in een voor hun goede tweede helft wel recht op een puntje. De wedstrijd in Roden begint om 14.00 uur.