Emmen pakt punt tegen JOS

Beschrijving:
Emmen - JOS/Watergraafsmeer tijdelijk gestaakt EMMEN - De wedstrijd tussen vv Emmen tegen JOS Watergraafsmeer in de Hoofdklasse A is in de tweede helft tijdelijk gestaakt omdat een supporter 'Zwarte Piet' riep naar JOS-verdediger Richmond Bossman. Enkele spelers van de uitploeg stormden de tribune op om verhaal te halen. Volgens bestuurslid Gerry Hoff ontstond er daarna 'het nodige tumult', maar was er geen sprake van een massale vechtpartij. "De wedstrijd heeft een kwartier stilgelegen. Daarna is de rust weer hersteld." De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Malcolm Esajas opende in de 34ste minuut de score. 0-1. Daarvoor had Emmen doelman Lars van der Swaluw al een aantal goede reddingen moeten doen treffers te voorkomen. Zowel Glen Arts als Alex Blekkink zagen er niet goed uit bij een hoge voorzet bij de tweede paal en Esajas de bal langs van der Zwaluw kon prikken. Met deze 0-1 stand gingen de mannen ook aan de thee. Emmen ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook na een uur spelen. Nadat Patrick Eberhard een kopduel won kreeg Raphael Ngendakumana vrij baan naar het JOS doel en werkte de bal keurig tegen het net.1-1 en even na dit doelpunt volgde de tijdelijke staking na de eerder racistische opmerkingen. Na de hervatting wed er niet meer gescoord en staat Emmen door het gelijke spel nu 14e in de Hoofdklasse A.