Tweede verlies van VV Emmen

Beschrijving:
EMMEN - vv Emmen heeft de uitzege bij VOC geen goed vervolg kunnen geven. De formatie van trainer Hendrik Oosting ging op eigen veld onderuit in de hoofdklasse A tegen Hollandia. Het werd 1-2. Emmen heeft na drie duels 3 punten en staat daarmee op de 12e plek. Met veel kunst en vliegwerk wist Emmen bij rust nog op 0-0 te staan. Hollandia, dat met vier punten uit de eerste twee duels ook nog ongeslagen was, was veel sterker dan de thuisclub en was op alle fronten de baas op het veld. Alleen Emmen-doelman Lars van der Swaluw kon mee in het niveau van de gasten. Het was aan hem te danken dat grote kansen van Sven Deen, Luke Abelskamp en Bart Spil geen treffer opleverden. Emmen speelde na rust beter en kreeg ook de kans om te scoren, maar Rogier Luiken wist uit een vrije bal de bal niet binnen te koppen. De eerste kans voor Hollandia aan de andere kant leverde wel een treffer op. Luke Abelskamp bleef rustig in het strafschopgebied van Emmen en wist de bal heel simpel binnen te schieten. 0-1. Halverwege de tweede helft kwam Emmen in een man minder situatie na een rode kaart voor Glen Arts en zag het er niet goed uit voor de Emmenaren. Emmen heeft dan ook nog Sander Groote die uit het niets de rood-witten met een fantastisch afstandsschot op gelijke hoogte wist te brengen. 1-1. Een puntje leek in deze derde wedstrijd van de competitie voor de promovendus binnen bereik. Een overtreding in het eigen strafschopgebied van Nick Kroeze op Hollandia-invaller Mukthar Suleiman leverde Hollandia een penalty op en die werd stuurde de overigens goed keepende Lars van der Swaluw naar de verkeerde hoek en bepaalde daarmee voortijdig de eindstand op 1-2.