WKE '16 officieel kampioen 3e klasse C

Beschrijving:
TER APEL - Officieus was WKE al kampioen in de zondag 3e klasse C, maar er was een kleine theoretische mogelijkheid dat Ter Apel kampioen zou kunnen worden, maar dan moesten ze vandaag met 13 doelpunten verschil winnen van WKE. Maar niemand die daar rekening mee hield. Een ander aspect was natuurlijk dat je niet wilt verliezen als je kampioen wordt. Ter Apel begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste helft de betere ploeg. Ze kregen drie opgelegde kansen, tegenover WKE maar één. De ruststand was 0-0. De tweede helft was voor WKE en het was de voor Harm Hindriks ingevallen Harold Wolters die net even het verschil maakte en in de 67e minuut de enige treffer van de wedstrijd scoorde in de verste hoek. Daarna werden Ferdy Poelman en Jozef Brink nog gewisseld door Jan Scholten en Hendrik Gustin. En ook Jan Scholten kreeg direct een grote kans, maar zijn snoeiharde schot kwam recht op de keeper. Eindstand 0-1 en WKE sluit het kampioenschap winnend af en kon het feest losbarsten. Ter Apel 96, Dalen en EMMS krijgen als periodekampioenen nog de kans om via de nacompetitie promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. Weerdinge(5e), SVV’04(8e), CEC(9e) en Twedo(10e) waren goede middenmoters die nu ook op vakantie kunnen. Sleen degradeert en Musselkanaal en Ruinerwold moet nog in de herkansing voor klasse behoud. Henk Bakker van WKE werd in deze 3e klasse C topscoorder met 35 doelpunten.