SVBO vergeet te winnen van koploper Emmen

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F liet SVBO zondagmiddag na een 2-0 voorsprong buurman Emmen in de slotfase terugkomen tot 2-2. SVBO kwam goed uit de startblokken want Twan Waidijk werkte binnen drie minuten de bal uit een hoekschop van Roy Jagt binnen. 1-0. Daarna ging SVBO door. Ronald Gerdes stormde alleen op doelman Lars van der Zwaluw af, maar werd gestopt door de Emmer doelman. Enkele minuten later kopt Dylan Wessels een afvallende bal terug op de zestien waarna Rene Wolbers de bal hard en laag in de linkerbenedenhoek knalde. 2-0. Daarna ging het lang gelijk op, maar SVBO doelman Lennon Eeltjes moest wel enkele keren goed ingrijpen. SVBO werd was wel gevaarlijk bij hoekschoppen via een kopbal, maar gescoord werd er voor rust niet. Na de thee kwam een lange bal op Rogier Luiken die de bal over doelman Ebelties lobde, maar de bal valt precies op de deklat. Ruststand 2-0. Na rust kwam Emmen beter uit de kleedkamer en werd gevaarlijk via Rafael, maar die stuitte op doelman Lennon Ebeltjes. SVBO kreeg weinig mogelijkheden, maar de mooiste kans kreeg Nick Hidding die alleen op doelman Lars van der Zwaluwe af kon stormen, maar de Emmer doelman won dit duel en was attent bij een vrije trap van Ronald Gerdes op Rene Wolbers die de bal recht in zijn handen kopte. In de slotfase sloeg Emmen alsnog hard toe en de grote man bij Emmen werd Sander de Grote die vijf minuten voor tijd de aansluiting scoorde. 2-1 Een minuut later viel ook de gelijkmaker via Sander de Grote die vrijstaand de bal binnen knalde. 2-2. Dat werd ook de eindstand en heeft Emmen wel zicht op het kampioenschap maar moet zondag wel winnen van Nieuw Buinen.