Koploper Pesse pakt ook bij Schoonebeek de volle winst

Beschrijving:
NIEUW SCHOONEBEEK – in de zondag 4e klasse E kreeg Schoonebeek afgelopen zondag koploper Pesse op bezoek dat na een 0-2 ruststand met 1-2 wit te winnen. Pesse zette de wedstrijd meteen naar zijn hand. In de tweede minuut redde doelman Martin Berens nog ten koste van een corner, maar in de derde minuut ontfutselde Remmert Verbrugge Jesper Swieters de bal en schoof de 0-1 binnen. Met een assist van Remmert Verbrugge werd Gerben Slomp in de 41e minuut aangespeeld die eerst René Streuer passeerde en daarna doelman Martin Berens laag en in de verre hoek verschalkte. 0-2. Door blessures had trainer Arends van Schooenbeek binnen een half uur al zijn wissels al noodgedwongen verbruikt door blessures bij Mike Stam, Johan Bos en Tim Slomp verlieten geblesseerd het veld. Vooral voor Slomp lijkt het weer een langdurige blessure. Niels Striper viel in een lichtpuntje was dat Niek Weitering en Jeffrey Berens hun rentree maakten. Na rust leek het meer een gelijk opgaande strijd. Schoonebeek kwam scherper uit de kleedkamer en bood Pesse meer weerstand. Na bijna een uur spelen moest Schoonebeek met 10 man verder, doordat de ingevallen Niek Weitering ook nog geblesseerd uitviel. In de 67e kreeg Schoonebeek toch nog weer aansluiting. Na een snel genomen vrije bal van Justin Katuin op Niels Striper werd Niek Huser in stelling gebracht en deze werkte de 1-2 binnen. Schoonebeek kreeg daarna nog kansen via Leon Steffens die de bal over het doel tilde en Niek Huser schoot in kansrijke positie net voorlangs. Eindstand 1-2. Hopelijk vallen de blessures voor Schoonebeek mee, want volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen DVC’59 op het programma.