SVBO niet verder dan remise tegen WVV

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F moest SVBO zondagmiddag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen WVV. Voor de thuisclub was het wel even schrikken toen de gasten uit Winschoten in de 2e minuut op voorsprong kwamen. Na een snelle aanval werd de bal niet goed uitverdedigd en kon Bert Jan Haaijer vanaf een meter of twaalf hard en laag inschieten. 0-1. Vlak daarna moest SVBO doelman Lennon Ebeltjes tot twee keer toe handelend optreden om een tweede treffer te voorkomen. Daarna begon SVBO wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 30e minuut kwam SVBO weer langszij. Uit een hoekschop van Roy Jagt werd de bal door Davy Wessels binnen gekopt. 1-1. Nog voor de thee kreeg Maarten Wielens een goede mogelijkheid om SVBO op voorsprong te zetten, maar dat lukte niet. Ruststand 1-1. Na de hervatting ging SVBO op jacht naar meer succes, maar ook WVV bleef steeds gevaarlijk. SVBO trainer Rolf Veneboer reageerde al vrij snel in het begin van de tweede helft door Robin Heijne te vervangen voor Quinten Brands. De eerste kans kreeg WVV maar de bal ging rakelings voor het doel langs. Maarten Wielens knalde even later een afvallende bal op de paal. In deze fase kon SVBO doelman zich ook profileren in eén op één situaties met goede reddingen. Bij WVV kwam daarna Martijn Drent in het veld voor Niels van Delden. Gelukkig voor SVBO was het eigen belang groter dan het teambelang bij de invaller waardoor een aantal goed mogelijkheden niet werden benut. Doordat ook een inzet van Dylan Wessel vlak voor hete einde door een ook prima keepende Serkan Akbas uit het doel werd geranseld bleef het tot het einde 1-1. Gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag.