Sc Angelslo weer terug in de 4e klasse

Beschrijving:
EMMEN – In de zaterdag 5e klasse E viel de eerste voetbalkampioen van Drenthina in Emmen. Sc Angelelso won heel gemakkelijk van naaste concurrent Nieuw Balinge en keert na één seizoen weer terug in de 4e klasse. Halverwege de eerste helft namen de Emmenaren een 1-0 voorsprong via Ali Arslan die goed in de diepte werd aangespeeld en alleen voor de doelman van Balinge geen fout maakte. 1-0. Tot dat moment een wedstrijd die eigenlijk gelijk op ging, maar Nieuw Balinge vooral de lange bal hanteerde. Even later komt Sc Angelslo eigenlijk op rozen te zitten wanneer Richard van der Basse van de gasten uit Nieuw Balinge zijn tweede gele kreeg en met rood kon vertrekken. Sc Angelslo trainer Andre Steenhuis was daar eigenlijk niet zo gelukkig mee: ,,In overtal situatie loopt het vaak niet zoals je graag zou willen. Je hebt dan heel vaak dat de spelers uit positie lopen en hauw voor eigen succes gaan, gelukkig is het toch allemaal goed gekomen.” In de tweede helft komen de Emmenaren pas echt op gang. Rick Zondag zorgde binnen enkele minuten voor een 3-0 voorsprong. De telefoon werd gepakt en de platte kar kon worden besteld. De even later ingevallen Dragan Sladakovic slingerde zich in de 70e minuut op sublieme wijze door de defensie van Nieuw Balinge en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-0. Nieuw Balinge kreeg nog wel een mogelijk op een eretreffer maar een door Chris Schutte genomen strafschop werd op fantastische wijze door doelman Jarno Brands uit het doel geranseld. NA de mooie overwinning werd het kampioenschap verder gevierd op de "platte" wagen door de wijk Anelslo. Op dit moment is het feest in de eigen kantine nog in volle gang.