Geen doelpunten bij Drenthina – FC Klazienaveen

EMMEN – Dramatisch, als neutrale toeschouwer was ik allang naar de kantine gegaan voor ene lekker biertje, was de eerste reactie va Drenthina trainer Gerrie Benes na afloop derby tegen Fc Klazienaveen. Beide ploegen waren niet in staat om aanvaardbaar voetbal op het overigens slechte veld te leggen. FC Klazienaveen trainer Casper Goedkoop vond dat de gemeente Emmen zich dat wel mocht aanrekenen, maar wilde zich daar niet achter verschuilen dat het ene slechte wedstrijd was. Het werd een wedstrijd waarin van enig combinatievoetbal geen sprake was en vooral de lange bal werd gehanteerd. FC Klazienaveen kreeg al in de eerste minuut met een tegenvaller te maken toen Nick Hoorn met een enkelblessure naar de kleedkamer kon en Danny Slip zijn plaats in nam. Halverwege de eerste helft was het FC Klazienaveen die via Danny Slip de eerste mogelijkheid kreeg maar Drenthina doelman Yannick Berends stond op de goede. Tom Alders had even later pech dat zijn inzet op de lat teisterde. Op slag van rust opnieuw een tegenslag voor FC Klazienaveen toen aanvoerder Patrick Bloemberg geblesseerd raakte aan zijn enkel. De eerste helft was misschien in het voordeel van Drenthina maar de tweede helft wist FC Klazienaveen meer druk te zetten. Thyrann Lambers zag zijn inzet op de doellijn gekeerd. Daarna kregen Danny Slip en Jasper Woelders nog een kans maar Drenthina doelman Yannick Berend bewees hier zijn klasse. Jasper Woelders kreeg in de slotfase nog de grootste kans toen hij de bal over doelman Berends tilde, maar de bal net naast zag gaan. Eindstand 0-0.