FC Klazienaveen wint topduel tegen SV Bedum

KLAZIENAVEEN - FC Klazienaveen deed zaterdagmiddag op sportpark De Planeet goede zaken gedaan door met 2-1 van koploper SV Bedum te winnen. Beide ploegen hebben overigens met Klaverblad verzekeringen de zelfde hoofdsponsor en streden ook nog om de Klaverblad Bokaal. De mannen van trainer Casper Goedkoop door een tegentreffer wel even wakker worden geschud. Een slechte eerste helft waarin SV Bedum de iets beter en makkelijker voetballende ploeg was, maakte SV Bedum verdediger Bart Apotheker met een “wereldgoal’ in één keer goed. Door een strak afstandsschot van de Groninger ontvlamde het topduel in de tweede klasse J. 0-1. Na een uur spelen kantelde FC Klazienaveen plots gelijk. Een voorzet van Tim Smeman vond het hoofd van aanvoerder Patrick Bloemberg. 1-1. Drie minuten later greep de thuisclub ook nog de voorsprong. Spits Jasper Woelders schatte een pass van Yorin Habing op maat, waarna de aanvaller de doelman van SV Bedum kansloos liet. 2-1. In de slotfase ging de koploper uit Groningen op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans was er overigens nog voor FC Klazienaveen, maar invaller Nick Hoorn vergat de genadeklap uit te delen. Eindstand 2-1 en hiermee naderde FC Klazienaveen de lijstaanvoerder tot op vier punten, maar de Klazienaveners hebben nog wel twee wedstrijden in te halen.