Eerbetoon FC Klazienaveen aan overleden clubicoon Tonnie Roosken

KLAZIENAVEEN – De opening van het voetbalseizoen had voor Klazienaveen twee betekenissen. Enerzijds de start van de nieuwe competitie met een totaal nieuwe voetbalclub. Na de fusie tussen de zaterdagclub Klazienaveen en de zondagclub Zwartemeer is er nu nog één zaterdagclub onder de naam FC Klazienaveen. De eerste officiële competitiewedstrijd van FC Klazienaveen kende ook een zwart randje met het overlijden van clubicoon Tonnie Roosken. Een minuut stilte en de spelers droegen een rouwband en uit eerbetoon aan Tonnie Roosken, oud-speler van Zwartemeer en Sc Drenthe speelde FC Klazienaveen niet in het nieuwe zwart met goud, maar in het shirt van Sc Drenthe waarin Tonnie Roosken grote succes behaalde als topscoorder. Helaas kon de nieuwe club onder leiding van trainer Casper Goedkoop de ongeveer 350 aanwezige supporters en familie van Tonnie Roosken en Dirk Schievink, zijn vaste maatje tijdens de aftrap van wedstrijden, geen overwinning geven. Ondanks dat het in de eerste twintig minuten zeker vijf, zes mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen was het Pelikaan S die na een half uur op voorsprong via een strafschop na een overtreding van doelman Justin Verschoor. 0-1. In de laatste vijf minuten van de eerste helft is het eerst Danny Slip die na een fout van Pelikaan doelman de gelijkmaker scoort en op slag van rust maakt Stan Kroeze van de tweede fout de doelman gebruik door 2-1 te scoren. Dat werd ook de ruststand. FC Klazienaveen moest in het begin van de tweede helft toezien hoe Pelikaan S, de gedoodverfde favoriet voor de titel in deze zaterdag 2e klasse J, met twee treffers binnen vijf minuten de wedstrijd weer naar zich toe weer te trekken. Uiteindelijk won het deze wedstrijd met 3-2.