FC Emmen maakt goede start in Waalwijk

FC Emmen is het seizoen 2017/18 uitstekend begonnen door de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-0 te winnen. Cas Peters met een benutte strafschop op slag van rust en Youi Loen in de extra tijd van de tweede helft waren de matchwinners voor de Emmer formatie. De vraag vooraf was natuurlijk of de tendens in de voorbereiding die wees op een steeds beter ingespeeld elftal zich zou voortzetten. Het antwoord was bevestigend want de overwinning op de Waalwijkers was verdiend te noemen. Dat was ook RKC trainer Peter van den Berg van mening: ,,Een verdiende zege voor FC Emmen”, en collega Dick Lukkien was het volledig met hem eens. Over de hele wedstrijd tevreden was hij echter niet. ,,In de eerste helft liet RKC ons het initiatief en daar deden we te weinig mee. Ons tempo en handelingssnelheid lag te laag. Opbouwend brachten we te weinig. Nick Bakker bijvoorbeeld speelde te veel breed en terug en dat hielp dus ook niet. De strafschop kort voor rust viel uit het niets en dat zette ons in het zadel.” De eerste helft was als kijkspel hoogstens een zesje waard. FC Emmen kreeg in de eerste twintig minuten wat kansjes zoals een kogel van afstand van Youri Loen, een schot van Glenn Bijl over en een niet goed geplaatste inzet van Cas Peters. Verdedigend liet FC Emmen geen steken vallen zoadt een brilstand bij de rust aannemelijk leek. Een vreemde manoeuvre van RKC doelman Etienne Vaessen vormde echter de inleiding tot de 0-1. In het strafschopgebied sprong hij totaal onnodig Cas Peters boven op de nek waarop scheidsrechter Van den Kerkhof naar de witte stip moest wijzen. Peters benutte met een laag schot het buitenkansje: 0-1. Na de pauze kwam FC Emmen beter uit de verf. Dick Lukkien: ,,We speelden met meer lef, alleen hebben we nagelaten om sneller het nekschot toe te dienen. Er waren zeker drie of vier counterkansen die we niet goed uitspeelden. Het bleef lang 0-1 en dan kan natuurlijk ook zo maar eens de bal verkeerd vallen. Dat gebeurde evenwel niet omdat de verdediging goed stond. Alleen een half weggewerkte kopbal van Jeroen Veldmate leverde een probleem op maar het schot van die invaller Koenraat ging hoog over.” In de extra tijd maakte Youri Loen echter aan alle onzekerheid een einde door na een fraaie counter de 0-2 te laten aantekenen. RKC Waalwijk-FC Emmen 0-2. 45. Peters 0-1 (strafschop), 90. Loen 0-2. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Van Arnhem (RKC Waalwijk). Toeschouwers: 1931. RKC Waalwijk: Vaessen; Quasten, Drost, Lammers (51. De Graauw), Van Weert, Rienstra, Van Arnhem, Ndefe (89. Rudonja), Voskamp, Van Eijma (69. Koenraat), Greene. FC Emmen: Telgenkamp; Bakker, Veldmate, Veendorp, Bijl, Loen, Ben Moussa, Klok, Bannink, Bilate (90. Chacon), Peters.