SVBO is slotfase op gelijke hoogte met Achilles 12

BARGER OOSTRVELD - SVBO had het zeker niet gemakkelijk tegen Achilles 12. Tot twee keer toe moest een achterstand worden weggewerkt. Grote man bij SVBO werd Mats Dubbelboer die als invaller met twee doelpunten ene punt voor SVBO veilig stelde. Eindstand 2-2. Vanaf het begin wisten de gasten uit Hengelo veel druk op SVBO te leggen waardoor het meer verdedigen was dan aanvallen en er al snel enkele hachelijke momenten waren voor het doel van Lennon Ebeltjes. In de 12e moest hij echt zwichten voor de scoringsdrang van Achilles 12. Eerst wist de sluitpost van SVBO nog een inzet van dichtbij te keren, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Kian Wind en op zijn schot in de verre hoek had ook Lennon Ebeltjes geen antwoord. 0-1. SVBO Assistent-trainer Bas Boersma moest een minuut later al een gedwongen wissel toepassen en Merlin de Jonge inbrengen voor de geblesseerde Nick Hidding, maar kon even later opnieuw van zijn stoel toen het 180=-jarig talent Joep ten Napel uit een van de spaarzame aanvallen een strakke voorzet goed beoordeelde en de 1-1 binnen tikte. Dat stond er ook bij rust op het scorebord ook al moest Lennon Ebeltjes even daarvoor nog wel handelend optreden met drie Hengeloërs in zijn nek. In de tweede helft bleef Achilles 12 wel een beetje de boventoon voeren, maar SVBO toonde deze middag via enkele snelle counters inzet en karakter om deze wedstrijd niet te verliezen. In de 53e minuut leek Achilles 12, dat vaak in der omschakeling voor gevaar zorgde, opnieuw op voorsprong te komen, maar goed ingrijpen van Glenn Arts was het gevaar geweken. Enkele minuten was het weer Lennon Ebeltjes die Achilles 12 van scoren wist af te houden. In de 70e minuut kwamen de gasten uit het oosten opnieuw op voorsprong via een strafschop na een overtreding binnen de zestien. 1-2. Daarmee leek het lot beslecht voor SVBO, want Achilles 12 wilde nu de wedstrijd snel in het slot zetten. Dat lukte niet, want met vereende krachten wist het de defensie van Achilles in hun zestien vast houden en kregen enkel mogelijkheden . Eerst kopte Reinier de Boer in blessuretijd de bal via de vingertoppen van doelman Raanhuis op de deklat, maar de tweede kans was wel raak. Ook nu veel mensen voor de Achilles 12 doelman, maar na een inzet viel de afvallende bal precies voor de voeten van invaller Joep Lambers die met een lage schuiver de bal loeihard langs allen en iedereen tegen het net werkte. 2-2. Achilles 12 kreeg nog ene kans maar Lennon Ebeltjes wist de 2-2 veilig te stellen. Achilles 12 was gezien de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg maar de Barger Oostervelders wist er op inzet en vechtlust tot een puntje in eigen huis te houden. Komende zondag staat voor SVBO de uitwedstrijd in Didam tegen DVC 26 op het programma.