Eerste Meerdijk derby prooi voor SC Angelslo

EMMEN - Afgelopen zaterdag speelden vv Emmen en Sc Angelslo voor het eerst in de historie van beide clubs tegen elkaar in competitie verband. Deze derby werd met 3-1 gewonnen door de bewoners van Meerdijk Noord. Vanaf het begin was Sc Angelslo de bovenliggende partij en speelde verzorgd en bewegelijk voetbal waar Emmen moeite mee had. De eerste kans kreeg Sebastian Kroezen vanaf de stip, maar zijn inzet werd prachtig uit de hoek geplukt door Emmen doelman Dairon Snel. Enkele minuten later was het wel raak. Een kort genomen corner verraste de emmer defensie en Jeroen Smit kon de indraaiende voorzet vrijstaand binnen koppen. 0-1. Emmen probeerde met snelle uitvallen via Maurice Gersonius en Rasevic wat terug te doen maar werden niet gevaarlijk. In de 38e minuut kwam Sc Angelslo via een Bergkamp achtige actie van Ali Arslan op 0-2. Arslan werd op de 16 meter aangespeeld en scoorde op onnavolgbare wijze de 0-2. Dat werd ook de ruststand. Nog geen vijf minuten na rust besliste Arslan de wedstrijd door knullig balverlies in de emmer defensie af te straffen. 0-3. De wedstrijd was de tweede helft meer in evenwicht en Emmen kon via Gersonius in de 62e minuut iets terug doen. 1-3. Sc Angelslo geloofde het wel en Emmen kreeg nog een kans op 2-3 maar Peter Prins schoot vrij voor de Sc Angelslo doelman op de paal. Eindstand 1-3 en dat was een verdiende overwinning voor Sc Angelslo. ,,Ik ben tevreden over het resultaat, reageerde Sc Angelslo trainer Sander Eising na afloop. ,,Het was een leuke derby met de vele supporters. We hadden het duel wel eerder moeten beslissen gezien de vele overtal situaties die wij kregen’.