FC Emmen opent seizoen met nederlaag

Beschrijving:
EMMEN - FC Emmen leed vanavond in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een niet geheel terechte thuisnederlaag tegen FC Dordrecht. Beide ploegen speelden vol op de aanval, maar FC Dordrecht behaalde daaruit het hoogste rendement: 1-2.De supporters maakten voor het eerst kennis met de nieuwe speelstijl van trainer Robin Peter die aanvallend is ingesteld. Deze spelopvatting kwam er tegen FC Dordrecht ook wel uit, maar tot voldoende doelpunten leidde het niet, omdat FC Emmen met name in de eerste helft moeizaam grip kreeg op de gasten. FC Emmen begon met tien debutanten en was niet op volle oorlogssterkte in de allereerste wedstrijd van het seizoen 2024/2025. Chardi Landu en Jorn Hekkert waren niet fit om te starten. Freddy Quispel (schorsing) en Alaa Bakir (afwezig wegens privé-omstandigheden) konden eveneens niet aan de aftrap verschijnen. In de beginfase was FC Emmen tot tweemaal toe wel dicht bij de voorsprong, maar toch waren het de bezoekers die al snel de leiding namen dankzij een treffer van Oluwakorede Osundina. Waar FC Emmen de aanval bleef zoeken speelde FC Dordrecht zich eenvoudig onder de druk vandaan en wederom was het Osundina die FC Emmen niet veel later opnieuw een stevige tik uitdeelde. FC Emmen bleef alles op alles zetten om iets aan de achterstand te doen, maar zo gevaarlijk als de thuisploeg in de beginfase was, werd het niet meer voor rust. FC Dordrecht bleef fris van de lever spelen en werd wel steeds gevaarlijker en verzuimde de wedstrijd al vroeg te beslissen. De bezoekers hadden zelfs de derde treffer kunnen maken via Mauresmo Hinoke, maar Luca Unbehaun hield zijn ploeg knap in de wedstrijd een kwartier voor rust. In de tweede helft was de opdracht duidelijk voor FC Emmen en dat was niet aan dovemansoren gericht, want Julius Kade verkleinde kort na de onderbreking de achterstand en was tien minuten na rust zelfs dichtbij de gelijkmaker. Nu was het FC Dordrecht dat even volledig de weg kwijt was en met Franck Evina, die binnen de lijnen kwam voor Adrian Rogulj, had FC Emmen weer een aanspeelpunt voorin. Deze periode van opleving was slechts van korte duur, want FC Emmen creëerde wel degelijk kansjes, maar deze waren niet groot genoeg om de verdediging van FC Dordrecht daadwerkelijk in verlegenheid te brengen. In de slotfase probeerde FC Emmen alsnog het slot van de deur te krijgen. Kansen ontstonden er ook wel, maar de thuisploeg miste vooral scherpte in de afronding en speelde vooral in deze fase van de wedstrijd te slordig voor het felbegeerde punt. Daarmee stelde FC Emmen teleur in de allereerste wedstrijd van het seizoen 2024/2025. Zondag 18 augustus gaat FC Emmen op bezoek bij FC Volendam. De wedstrijd begint om 16.45 uur.