WKE 16 degradeert

Beschrijving:
HOLLANDSCHEVELD – WKE 16 is er niet in geslaagd om 1e klasser te blijven. Het verloor in Hollandscheveld de finale met 3-1 van Rolder Boys. WKE'16 kwam wel snel op voorsprong. In de 5e minuut gleed Jochem Scholten de 1-0 achter doelman Raimo Bruinsma. De mannen van trainer Rock Slor namen daarna het heft een beetje over en kreeg goede mogelijkheden, maar vonden steeds WKE'16-doelman Wim Kok op hun weg. In de 25e minuut kon Kok niet voorkomen dat Jansen de bal in de korte hoek plaatste en de ruststand op 1-1 bepaalde. Ook na rust was er weinig klassenverschil met misschien een iets sterker Rolde Boys. Na bijna een uur voetballen kwamen de mannen uit Rolde verdiend op een 2-1 voorsprong via Siemen Krikke. WKE 16 probeerde daarna nog wel alles aan die stand te doen, maar het lukte de Emmenaren niet om gevaarlijk te worden. In een spannende slotfase wisselde WKE trainer Bjorn Zwikker voor meer aanvallende mogelijkheden en bracht Matthijs Hensens en Henk Bakker nog in. De ploeg kreeg meer grip en balbezit en kansen. Een domper voor WKE 16 was dat het de laatste zeven minuten voor tijd met een man minder kwam te staan na een roder kaart voor. Jaimy Wessels. Maar ook met een man minder bleef WKE'16 de bovenliggende partij, kreeg nog een goede kans, maar kreeg in blessuretijd de deksel op de neus. Uitblinker Krikke werd de diepte ingestuurd en maakte aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 achter Kok te schieten. Dat werd ook de eindstand zodat WKE 16 even weer een stapje terug naar de 2e klasse zal moeten doen.