CEC verdiend naar de finale tegen VAKO

Beschrijving:
EMMER COMPASCUUM – In de strijd om promotie naar de 4e klasse deed CEC het zaterdagmiddag wat het moest doen en dat was winnen van RKO dat als derde was geëindigd in de 5e klasse A. De gasten uit Rutten bleken zaterdag een geduchte tegenstander voor de mannen van Reinier Pruim. In de eerste helft ging het spel over en weer met iets meer initiatief van CEC terwijl RKO in de omschakeling er soms gevaarlijk uit kwam. CEC probeerde alles om op voorsprong te komen, maar het lukte het niet om een beslissende tik uit te delen. In de eerste helft bracht een strafschop uiteindelijk CEC op voorsprong. Na een clinch tussen Maurice Kampman en de RKO-doelman en een verdediger die hands maakte ging de bal op de stip. Kampman liep daarbij een knieblessure op en moest worden vervangen. Aanvoerder Tom Rengers maakte vanaf de stip geen fout. 1-0 en dat werd ook de ruststand. Na de thee een spelbeeld dat weinig anders was dan de eerste helft. RKO leek tien minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen, maar dat werd afgekeurd wegens handsbal. CEC-trainer Pruim bracht daarna nog twee verse krachten in. Even daarna kreeg CEC een hoekschop en Leon Harm draaide de bal zonder dat er een speler aankwam langs de RKO-doelman. 2-0. Even later mocht Leon Harms ook nog een strafschop nemen na een overtreding binnen de zestien, maar knalde de bal keihard tegen de deklat. Dat was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Eindstand 2-0 en CEC kan zich nu gaan opmaken voor de finale komende zaterdag tegen VAKO op neutraal terrein vermoedelijk in Gasselternijveen.