WKE 16 door naar de volgende ronde in de herkansing

EMMEN – 1e klasser WKE'16 moest zondagmiddag voor de degradatiewedstrijd spelen tegen FC Suryoye-Mediterraneo, de nummer drie in de 2e klasse H en winnaar van de derde periode. De bewoners van Sportpark Grote Geert aan de Sluisvierweg in Emmen wonnen na een 1-0 ruststand met 2-1. Het werd geen gemakkelijke overwinning voor de herkanser van de 1e klasse J. WKE 16 was de bovenliggende partij, maar het verzuimde wel, gezien de vele kansen die het kreeg, de wedstrijd al vroeg te beslissen. In de eerste helft bleven beide ploegen redelijk in evenwicht, maar vlak voor de thee stond het plotseling 1-0 door een doelpunt van Lorenzo Hendriks. 1-0 en met deze voorsprong voor de thuisclub werd aan de 2e helft begonnen. De mannen uit Enschede gingen vanaf het begin vol voor de gelijkmaker, terwijl WKE'16 daardoor meer ruimte kreeg om te counteren. Na een overtreding binnen de zestien van de bezoekers kon Lorenzo Hendriks de wedstrijd vroegtijdig in het slot zetten, maar zag zijn inzet vanaf de stip gekeerd door doelman Lucas Akgun. WKE'16 maakte in de slotfase gebruik van de ruimte nadat Jan Scholten de bal uit een scrimmage langs doelman Akgun wist te tikken. 2-0, maar Suryoye-Mediterraneo deed vlak voor het einde toch nog wel iets terug door de aansluitingstreffer te maken, maar de 2-1 winst kwam voor WKE 16 niet meer in gevaar. WKE'16 bereikte de volgende ronde en dan is Noordscheschut dat met 4-0 SC Leovardia uit Leeuwarden de laatste horde naar de finale voor WKE 16.