Drenthina na 15 jaar weer kampioen

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse H wist Drenthina was de opkomst al prachtig met alle vaders in het team met een baby of kindje op de arm. De wedstrijd tegen FC Lewenborg verliep daarna toch wel zoals de mannen van trainer Robert Oosting voor ogen had. Het werd een 4-0 overwinning en daarmee kon Drenthina voor het eerst sinds vijftien jaar weer een kampioenschap vieren en de promotie naar de 1e klasse afdwingen. Op het eigen sportpark “De Oude Ros” werd zaterdagmiddag onder grote publieke belangstelling met 4-0 van FC Lewenborg gewonnen. De eerste helft eindigde zonder treffers ook al kregen Roland Koops en Finn Hoogeveen daarvoor wel enkele kansen. Pas na ongeveer een uur spelen lukte het wel. Finn Hoogeveen werd op maat bediend en wist zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zetten. Nadat Finn Hoogeveen vijf minuten later ook nog de 2-0 scoorde was de druk ervan af. Drenthina hoefde vanaf dat moment niet meer te kijken naar Noordscheschut, want die kwam uiteindelijk niet verder dan 4-4. Na de 2-0 speelde Drenthina als een beetje als kampioen. Het kreeg ook nog een strafschop die werd benut door Resmon Roemahlewang. 3-0. Roland Koops scoorde een kwartier voor tijd met zijn zestiende van het seizoen de 4-0. Hierdoor eindigde Koops gelijk met Finn Hoogeveen als topscoorder van Drenthina. Na ruim 90 minuten konden de kampioenshirts worden aangetrokken en kon het feest losbarsten voor de ploeg van Robert Oosting. Halverwege het seizoen zag dat er nog niet naar uit, maar na de winterstop kwam de motor van Drenthina op toeren en met zeventien ongeslagen wedstrijden op rij werd Drenthina kampioen.