Derby sfeer ontbrak bij Weerdinge – Titan

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse B speelden Weerdinge en Titan tegen elkaar. Tien dagen geleden won Weerdinge in Nieuw-Weerdinge met 2-1 van Titan. Zondagmiddag werd het in Weerdinge op sportpark De Luwte een zeer matige vertoning die eindigde in een bloedeloze 0-0. Tien dagen geleden was het veel meer een echte derby dan vandaag, volgens Weerdinge trainer Geert Katoen. ,,Titan miste ongeveer zeven spelers, maar Weerdinge had ook de nodige problemen, zowel personele als met blessures. De wedstrijd was dan ook een van de categorieën niet best. Ook al zouden wij een week zo tegen elkaar voetballen, de bal wilde er gewoon niet in”. Weerdinge kreeg twee grote kansen van Remco Eelsing direct na rust die de uitstekende Titan doelman Remon Poede via de lat over kon tikken en 10 minuten later weer een identieke situatie, maar deze keer moest Poede een schot van Willem van Loenen over de lat tikken. Titan had ook twee gevaarlijke counters waarbij eerst Dave Waalwijk er goed tussen zat en de andere keer kon keeper Thomas van Klinken de bal met zijn been kon blokken. Trainer Henry Goeree van Titan was ook duidelijk; “Ook al hadden wij nog wel vaker voor de keeper van Weerdinge kunnen komen vandaag om te scoren, maar dan hadden ze hem totaal verkeerd moeten raken om de bal in het doel te krijgen”. Terwijl Titan nog steeds om plaats twee mee kan doen heeft Weerdinge drie punten achterstand op Actief dat op de negende en veilige plak staat.